Actualitati
MÉNSZEMLE 2010.MÁJUS 15. BATHA FARM-KÖKÖS PDF Nyomtatás E-mail
2010. május 17. hétfő, 19:54

Optimális körülmények között zajlott le a ménszemle a Magán Lipicai Lótenyésztők Romániai Egyesülete és a Bukaresti nemzeti állatnemesitő és szaporodásbiologiai intézet szervezésében.

 

12 Lipicai mén lett bemutatva,melyekből 6 törzsménjelölt, fedezőmén,4 fiatal mén, minősitésre és 2 import Lipicai mén.

 

A nagyon igényes szemléző bizottság nagy szigorusággal birálta a felvezetett méneket,igy egy sem érte el a törzsmén minősitéshez szükséges 9 pontot. A legjobb helyezést a Fogaras-i ménes által tenyésztett,Butuza Marcel tulajdonában levő Tulipan XVIII-2, fedezőmén érte el :8,52 pontot.

 

Különös figyelmet érdemel az a tény,hogy a bemutatott 12 mén közül ,7 mént az egyesület keretében tevékenykedő magántenyésztők tenyésztettek , állitottak elő és az egyesület által lettek törzskönyvezve.

 

A 4 fiatal mén közül 2 tette le az alkalmatossági és teljesitmény vizsgát,sikerrel.A mellékletben bemutatjuk a 12 mén által a külemi birálatban elért általános pontszámot.

 

A ménszemle után tenyészállat kiállitás volt,ahol a magántenyésztők több mint 40 tenyészállatot mutattak be,eladásra kinálva.A magántenyésztők mellett jelen volt a Fogaras-i ménes is: 2 tennyészkanca bemutatásával.

 

A jóhangulatu látványos parádé egy fogathajtó akadályhajtással zárult,ahol 6 csapat:apa és fia (leánya) szórakoztatta a szépszámu közönséget.

 

Külön köszönet jár a Bartha családnak akik,nem csak helyet adtak a nagysikerü rendezvénynek ,hanem nagyszerüen megszervezték a bemutatót és kiszolgálták a résztvevőket.

 

Romfeld János

az egyesület ügyvezető igazgatója

 

Attachments:
Download this file (PV Calificare ACPCLR Chichis 15 mai 2010 dec.doc)pvcalificare.doc[Proces verbal de calificare]49 Kb
Download this file (PV Clasare ACPCLR Chichis 15 mai 2010 dec.doc)pvclasare.dov[Proces verbal de clasare]61 Kb
Download this file (PV Promovare ACPCLR Chichis 15 mai 2010 dec.doc)pvpromovare.doc[Proces verbal de promovare]43 Kb
Download this file (TEBEL CLASARE ARM 2010.xls)tabel clasare.xls[Tabel clasare armăsari / Táblázat]18 Kb
Módosítás dátuma: 2010. május 19. szerda, 08:37
 


Képek

A lipicai ló

Kapcsolat

Partnereink

Hirdetés